A Weboldal szerkesztés alatt! A kellemetlenségek miatt elnézésüket kérjük.

Horgászok által tervezve, gyártva és építve.

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36706460010

Miért Egyedi Botot

Egyedi bot

BOTOKRÓL

Egy botnak három fő feltételnek kell megfelelnie:

   1. Képes legyen eljuttatni a csalit, ahol a halak tartózkodnak

   2. A műcsalit olyan mozgásra bírni, ahogyan azt a halak kívánják

   3. A megakasztott halakat, lehetőleg kivétel nélkül, egy fotó erejéig a horgász kezébe juttassa

 

Mindhárom feltételnek maximálisan eleget tenni sokszor nem könnyű, de nem lehetetlen.

 Rodbuilder Mate botok

Tévhitek botok akciójáról:

Sokan nem megfelelően értelmezik a manapság divatban lévő amerikai, botok akcióját megjelölő fogalmakat. Mostanra két főbb akciót különböztet meg a pergető társadalom: a „jigest” és „wobist”.

Jellemzően a jiges botot párosítják az extra-fast akcióval és a wobist a moderate, moderate-fast vagy akar fast akcióval. Valójában az itthon gumizásra használt botok csupán merevek, a wobblerezésre használtak pedig lágyabbak és ezekre a megfelelő kifejezés a bot csillapításának meghatározása. A merev bot csillapítása nagyon gyors, megrázva szinte azonnal visszaáll eredeti helyzetébe, míg a lágyabb botnak több idő szükséges ugyan ehhez.

Az amerikaiak által alkalmazott besorolás teljesen másra utal, mégpedig arra, hogy az adott botnak milyen hosszú az erőt kifejteni képes része, magyarán a gerince. Például egy extra-fast bot is készülhet szuper gyors csillapítással és lassú csillapítással is, hiszen a lényeg az, hogy kis terhelés alatt a bot legeleje hajlik látványosan, ami aztán, jó estben, összesimul a gerinccel. Ezért fontos az, hogy ne csupán hiedelmeket követve döntsünk a blankkal kapcsolatban. Egy moderate akciójú bottal is lehet kivállóan gumizni ha annak extra gyors a csillapítása (IM,HM,X RAY), és egy extra fast bottal is lehet wobblerzni, ha az egy lassabb anyagból készült (SM).

Egyedi botok rendelése legtöbbször telefonon keresztül történik. Minden esetben, megkérdezem, hogy mekkora lesz a legkisebb és legnagyobb csali össztömege, típusa. Így egy pár telefonos beszélgetés után, kapunk egy tiszta képet arról, milyen botot is szeretnél, mi a legjobb a Te horgászataidra.

 

KÉRJ AJÁNLATOT MOST