A Weboldal szerkesztés alatt! A kellemetlenségek miatt elnézésüket kérjük.

Horgászok által tervezve, gyártva és építve.

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36706460010

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Tájékoztatjuk, hogy a rodbuildermate.hu webáruház (továbbiakban: Webáruház) használatával Ön, mint Felhasználó (továbbiakban: Felhasználó) elfogadja a jelen felhasználási feltételekben (továbbiakban: ÁSZF) foglalt rendelkezéseket. Kérjük, hogy a webáruházat csak abban az esetben használja tovább, ha a jelen ÁSZF-et megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja. 

Az ÁSZF hatálya kiterjed a Webáruház használatára, regisztrációra, vásárlásra, illetve minden olyan elektronikus kereskedelmi ügyletre, amely a jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. 

A Webáruház üzemeltetője az Inmate Fishing Bt. (a továbbiakban: Üzemeltető) fenntartja a jogot a jelen ÁSZF rendelkezéseinek, a forgalmazott termékek körének, vételáraknak, stb. A megváltoztatására. A változások a Webáruházban történő megjelenés időpontjától hatályosak. A változtatások a létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

A megrendelés interneten kötött, de nem írásba foglalt szerződésnek minősül, a szerződés magyar nyelven jön létre, és arra Magyarország joga irányadó. Jelen dokumentum szerinti szerződés írásban kötött szerződésnek  nem kerül elektronikusan iktatásra, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. 

Jelen ÁSZF kiterjed minden, az Üzemeltető által forgalmazott árucikk és termék forgalmazására.

A webáruház bizonyos szolgáltatásai regisztráció nélkül is elérhetők. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd bejelentkezéshez) kötöttek.

A Webáruház használatához és a Webáruház által nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes, az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben, az Üzemeltető az Adatkezelési tájékoztatóban  meghatározottak szerint használhatja fel.

Az Üzemeltető valamint a Felhasználó közötti, a regisztráció illetve megrendelés során megadott email címen történő kommunikáció, írásbeli kommunikációnak minősül. Az ÁSZF-től történő bármely eltérésről a felek csak írásban állapodhatnak meg, annak mindkét fél általi elfogadával.

Amennyiben a Webáruház működésével, megrendeléssel, és szállítással kapcsolatosan kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken keresztül!

Az ÁSZF a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre (Fogyasztó), mint Felhasználóra eltérő feltételeket állapít meg a vállalkozásokhoz képest.

Az Üzemeltető - az esetlegesen általa igénybe vett közreműködőért való felelőssége kivételével - kizár minden felelősséget a Webáruház felhasználói által tanúsított magatartásért.

A Webáruházban leadott megrendelések ráutaló magatartás formájában tett jognyilatkozatnak minősülnek. A rendelések és számlák nyilvántartása a Számviteli törvény előírásaira tekintettel történik. 

Az Üzemeltető cég adatai és elérhetőségei:

Az üzemeltető neve: Inmate Fishing Bt.

Székhelye: 4031 Debrecen, Derék u. 157 2/5.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: 

info(kukac)inmatefishing.hu

Adószáma: 26233028-2-09

Közösségi adószáma: HU26233028

Cégjegyzékszáma: Cg.09-06-016338

Bankszámlaszáma: Raiffeisen Bank Rt. - 1205 2729 0162 9308 0010 0000

Képviseletre jogosult: Lobosóczki Katalin ügyvezető

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Debreceni Törvényszék Cégbírósága

Jegyzőnél bejelentett tevékenység száma, hivatal neve: 4791 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem, Debrecen Jegyzői Hivatal

Küldemények átvétele: kiszállítás útján

A szerződés nyelve: magyar

Ügyfélszolgálat elérhetősége
Telefonszám: +36 70 646 0010, E-mail: info(kukac)inmatefishing.hu Postacím: H-4031 Debrecen, Derék u. 157 2/5. - Munkanapokon: hétfőtől péntekig: 8.00-16.30 között

Visszajelzés az ügyfélszolgálatra érkezett emailekre: 1 munkanapon belül

Tárhelyszolgáltató: UNAS Online Kft. 

Címe: 9400 Sopron, Major köz 2. I/15 

E-mail: unas(kukac)unas.hu

 

WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS

A Webáruház kínálatának megtekintése, valamint a vásárlás regisztrációhoz nem kötött, de a Felhasználó az első vásárlás előtt regisztrálhatja magát a Webáruházban.

Sikeres regisztrációt követően a rendszer a Felhaszháló által megadott elektronikus levélcímre visszaigazoló levelet küld. A regisztráció alkalmával megadott adatok később módosíthatók  a Profil aloldalon. 

1. Regisztráció

A weboldal fejlécében található Belépés menüpont alatt van lehetőség Felhasználói regisztrációra (“Új vásárló”). A Felhasználó a Webáruházban történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Webáruházban közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul. A regisztráció egyszerűbbé teszi a későbbi vásárlásokat és az esetleges kedvezmények igénybevételét.

Az Üzemeltetőt a Felhasználó által tévesen vagy pontatlanul rögzített adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért felelősség nem terheli. Kérjük fokozott figyelemmel kezelje a felhasználói hozzáférési adatait (így különösen a jelszó), jogosulatlan harmadik személy ne férhessen hozzá adataihoz.

A Felhasználó jogosult a regisztrációját bármikor törölni bejelentkezés után a Profil aloldalon (Profil törlése), valamint kérheti adatainak törlését Ügyfélszolgálatunk elérhetőségeink keresztül.

A törlésre vonatkozó kérés beérkezését követően haladéktalanul gondoskodunk a regisztráció törléséről. A Felhasználó adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből. A törlés nem érinti automatikusan a már leadott rendelések adatait és kapcsolódó dokumentumok megőrzését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs lehetőség.

2. Megvásárolható termékek

A Webáruházban elérhető termékek kizárólag online rendelhetők meg.

A megfelelő termék kiválasztása érdekében a termékekről részletes információ érhető el a termék aloldalán, így különösen: a termék neve, leírása, főbb paraméretei, fotók. Kérjük, hogy a termékleírásokat figyelmesen olvassa el, hogy azt a terméket rendelhesse meg, melyre szüksége van. Adott esetben kérje a Webáruház munkatársainak segítségét. A webáruházban megjelenített termékképek illusztrációként szerepelnek.

3. Termékek ára

Webáruházból megrendelhető termékek árai változtatásának jogát az Üzemeltető fenntartja azzal, hogy a módosítás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

Az oldalon feltüntettet árak forintban értendőek, minden esetben a 27% ÁFÁ-val növelt bruttó árak, tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban meghatározott általános forgalmi adót. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

Amennyiben az Üzemeltető minden körültekintése ellenére hibás ár kerül a Webáruházban feltüntetésre, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg adminisztrációs vagy rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor az Üzemeltető nem köteles a terméket hibás áron biztosítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Felhasználó elállhat a vásárlástól.

4. Rendelés menete

1. A Felhasználó a regisztrációját követően bejelentkezik a Webáruházba/vagy regisztráció nélkül is megkezdheti a vásárlást. Lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is.

2. Felhasználó kosárba helyezi a kiválasztott termékeket. Felhasználó bármikor megtekintheti és módosíthatja a kosár tartalmát a „Kosár” ikonra kattintva. 

3. A Termékek megrendelése folyamat során a termékek kiválasztását követően kiválaszthatja a “Fizetési és szállítási módot”.

A következő fizetési módok közül választhat: Előre utalás és utánvét. 

A következő szállítási módok közül választhat: Futárszolgálat

4. Az adatok ellenőrzését követően a vásárlás a Megrendelés gombbal véglegesíthető.

A rendelés leadása előtt a Felhasználónak el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. A Felhasználónak a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt lehetősége van a bevitt adatok módosítására .

A “Termékek megrendelése” folyamat végén a “Megrendel" gomb megnyomásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy a 45/2014. kormányrendelet szerint  kötelező érvényű vásárlási ajánlatot tesz, ami fizetési kötelezettséget von maga után.

A rendelésről visszaigazoló e-mailt küldünk. Ha a visszaigazoló emailben vagy a rendelés során bármilyen hibát észlel rendelésével kapcsolatban, kérjük jelezze az info(kukac)rodbuildermate.hu email címen, hogy a hibát a lehető legrövidebb időn belül orvosolhassuk. Kérjük figyelmesen adja meg e-mail címét, mert a hibásan megadott e-mail cím, vagy telített postafiók esetén nem tudjuk e-mailben megküldeni a rendelés visszaigazolását!

Felhívjuk a figyelmet, hogy minden egyes véglegesített megrendelést a Webáruház rendszere külön megrendelésként kezel. Ha egymás után közvetlenül, azonos Felhasználó vásárol a webáruházban, ezen megrendelések is külön csomagban kerülnek kiszállításra, amely esetben a szállítási díj is minden megrendelésnél külön felszámításra kerül. A Felhasználó a további rendelések leadásakor kérheti megrendelései összevonását, amennyiben erre az Üzemeltető visszajelzése alapján van lehetőség. Ebben az esetben az Üzemeltető egyesítheti a megrendeléseket, de a már postázás alatt lévő csomagok utólagos összevonására nincs mód. Ezért kérjük ilyen esetben haladéktalanul vegye fel az Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.

 

ÁTVÉTEL MÓDJA, SZÁLLÍTÁS

A termékek kiszállítása a GLS Hungary Kft. futárszolgálatával történik. Személyes átvételre nincs lehetőség.

A csomagok szállítására és kézbesítésére a GLS Hungary Kft. szabályzata irányadó. A Webáruház és a GLS között létrejött szerződés alapján:

- A GLS a csomagot a feladásától számított 3 munkanapon belül kézbesíti a címzett részére.

- Ha a kézbesítés sikertelen, akkor egy írásbeli értesítőt hagy a címzett postaládájában, illetve másnap újra megkísérli a kézbesítést.

- A csomag feladásáról a vásárló elektronikus értesítést kap az általa megadott email címre.

- Amennyiben bármilyen kérdése van a szállítással kapcsolatban, keresse a Webáruház vagy a Posta ügyfélszolgálatát emailben vagy telefonon (GLS ügyfélszolgálat: info@gls-hungary.com, +36 1 802 0265).

Amennyiben 13.00 óráig beérkezik a rendelés, azt még aznap postázzuk. A rendelések feldolgozása és postázás munkanapokon történik, ünnepnapokon szállításra nincs mód.

A megrendelt termékek 5 munkanapnál hosszabb ideig tartó tárolására és emiatt későbbi kiszállítására a Webáruház nem tud lehetőséget biztosítani, a Felhasználó köteles a megrendelést követő 5 munkanapon a fizetést teljesíteni (utánvét kivételével). A Webáruház törekszik a szállítási határidő betartására, azonban nem felel azért, ha a fenti szokásos szállítási idő nem tartható. Az esetleges késedelem esetén a Webáruház nem köteles a megrendelőt értesíteni, de mindent megtesz a Felhasználó megfelelő tájékoztatása érdelében.

A Webáruházban a megrendelés véglegesítésekor megjelenő fizetendő végösszeg minden költséget tartalmaz, melyet a vásárlást visszaigazoló emailben is megküldünk. A számlát, az elállási jogról szóló tájékoztatót, és az esetleges garancia levelet a csomag tartalmazza. 

A Felhasználó köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és a futárszolgálat által alkalmazott átvételi elismervényt aláírni. Sérült csomagolás esetén a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát. Ajánlott a termék sértetlenségét is az átvételkor ellenőrizni, és mennyiségi hiány vagy sérült termék esetén a helyszínen jegyzőkönyvben rögzíteni a hiányt vagy hibákat. A nem sértetlen csomagolású terméket a Felhasználó csak saját felelősségére veheti át. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb két alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. A Felhasználó köteles olyan szállítási címet és telefonszámot megadni, ahol a fenti időitervallumban elérhető, akár munkahelyi cím is megadható.

Amennyiben a vásárlás elektronikus visszaigazolása a Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül nem érkezik meg a Felhasználóhoz, a Felhasználó az ajánlati kötöttség illetve szerződéses kötelezettség alól mentesül. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Üzemeltetőhöz, illetve a Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

Szállítási költségek

A szállítási díj: 1.600 Ft

A szállítási díj 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes.

A fenti árak kizárólag Magyarország területén belüli szállítás esetén érvényesek.

Külföldi szállítási díjakkal kapcsolatban kérjük írjon e-mailt nekünk!

megjegyzés: Hétvégén és ünnepnapokon nincs házhozszállítás.

Fizetési módok

A megrendelt termékek vételárát és az esetleges járulékos költségeket (amelyek minden esetben feltüntetésre kerülnek a megrendeléskor) a megrendelő előzetes banki utalással vagy utánvéttel, azaz a futárnak történő készpénzes fizetéssel teljesítheti.

- Utánvét esetén:Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, rendelése feldolgozása után a csomagot elkészítjük és postázzuk, majd e-mailben tájékoztatjuk a várható érkezés napjáról.

- Banki átutalás esetén: A közlemény rovatba kérjük, írja be a rendelés egyedi azonosító számát, melyet e-mailben megküldünk a vásárlás visszaigazolásakor.

Bankszámlaszámunk: Raiffeisen Bank Rt. - 1205 2729 0162 9308 0010 0000

 

MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉSE

A megrendelések feldolgozása munkanapokon, munkaidőben (9.00-17.00 között) történik. A megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Amennyiben az Üzemeltető a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni. 

Az Üzemeltető nem vállal felelősséget az esetleges leírások a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Az Üzemeltető fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Felhasználóval történő egyeztetést követően kerülhet sor. 

 

ELÁLLÁS JOGA

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében fogyasztó (felhasználó) a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Megfelelő tájékoztatás hiányában a fogyasztó 1 évig élhet az elállás jogával.

Az elállási jog azt jelenti, hogy a webáruházból történő rendelés esetén a Felhasználónak joga van egyoldalúan, indokolás nélkül visszalépni a szerződéstől, visszaküldheti a vásárolt termékeket és kérheti költségei visszatérítését. Az elállás joga kompenzálja, hogy a vásárlás előtt a Felhasználónak nem volt lehetősége a termékek megtekintésére, kipróbálására.

Ptk. értelmében fogyasztónak minősül a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy.

Az elállási jog gyakorlásának feltételei

1. Az elállási jog egy termék megrendelése esetén a termék átvételétől, több terméknek egy (meg)rendelésben történő megrendelése esetén (amennyiben azok kiszállítása nem egyszerre történik) az utoljára átvett termék átvételétől  számított 14 napon belül gyakorolható. A több tételből álló termék rendelése esetén az elállás az utoljára átvett tételnek az átvételétől számított 14 napon belül gyakorolható. Az elállást nem szükséges indokolni.

2. Az elállási jog a szerződés megkötésének napja (azaz a termék megrendelésének visszaigazolása) és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatató. A határidő számításába a termék átvételének napja nem számít bele. 

3. Az elállás az Üzemeltető részére írásban emailben vagy postai úton megküldött Elállási nyilatkozatminta felhasználásával vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolható 14 napon belül. 

4. Amennyiben a Felhasználó jelezte az Üzemeltető részére elállási szándékát a terméket/keket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell küldenie (postára kell adnia/át kell adnia a futárnak).

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a Felhasználónak kell gondoskodnia, költsége a Felhasználót terheli. A Felhasználó az elállással érintett terméket utánvétellel nem küldheti vissza az Üzemeltetőnek, utánvételes visszavételt az Üzemeltető nem teljesít. Ha a Felhasználó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő furavozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget az Üzemeltető nem köteles megtéríteni. 

 Kérjük, a terméket minden esetben a webáruház postacímére szíveskedjen visszajuttatni: Inmate Fishing Bt., 4031 Debrecen, Derék u. 157 2/5.

5. Az elállás esetén a termék visszaküldésének költségét a Felhasználó viseli.

6. Ha a Felhasználó eláll a szerződéstől, az Üzemeltető haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Felhasználónak a termék vételárát és a vásárlással kapcsolatban a Felhasználó által fizetett szállítási költséget a Felhasználó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon, kivéve, ha a kifejezetten beleegyezik, hogy az Üzemeltető más fizetési módot alkalmazzon. 

7. Elállás esetén az Üzemeltető követelheti a Felhasználótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését. Ezeken kívül a Felhasználót az elállás kapcsán más költség nem terheli.

8. A visszaküldött termékek átvételekor videófelvétel készül a csomag kibontásásól, illetve a visszaküldött termék megvizsgálásáról, a későbbiekben felmerülő vitás kérdések esetére. (pl. a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos)

9. Nem illeti meg az elállási jog a fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, valamint a jogszabály által meghatározott további esetekben.

10. Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el. 

A fogyasztónak minősülő Felhasználó a következő minta szerint élhet elállási vagy felmondási jogával - LETÖLTÉS

A fogyasztó egyéb panaszával is megkeresheti az Üzemeltetőt a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

 

SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

Szavatosság

1. Kellékszavatosság

- Milyen esetben élhet a Felhasználó a kellékszavatossági jogával?

A Felhasználó az Üzemeltető  hibás teljesítése esetén az Üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

- Milyen jogok illetik meg a Felhasználót kellékszavatossági igénye alapján?

A Felhasználó választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Üzemeltető számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Üzemeltető költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Üzemeltető adott okot.

- Milyen határidőben érvényesítheti Felhasználó kellékszavatossági igényét?

Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhíjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

- Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Felhasználó a Üzemeltetővel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

- Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Felhasználó igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Üzemeltető nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy az Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

- Milyen esetben élhet Felhasználó a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Felhasználó - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

- Milyen jogok illetik meg Felhasználót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

- Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

- Milyen határidőben érvényesítheti Felhasználó termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

- Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Felhasználónek kell bizonyítania.

- A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Jótállás

- Milyen esetben élhet a Felhasználó (fogyasztó) a jótállási jogával? 

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján hibás teljesítés esetén az Üzemeltető jótállásra köteles, ha a Felhasználó fogyasztónak minősül.

- Mi minősül tartós fogyasztási cikknek?

Tartós fogyasztási cikknek minősülnek a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékek.

- Felhasználót jótállás alapján milyen határidőn belül, milyen jogok illetik meg?

A jótállási határidő a tényleges teljesítéssel, tehát a termék Felhasználó részére történő átadása napjával kezdődik meg, a jogszabály egy éves kötelező jótállási időt ír elő. 

- Jótállási igénye alapján a jogosult választása szerint

a) kijavítási vagy kicserélési igénnyel élhet kivéve, ha a választott igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy

b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, illetve e kötelezettségének nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

- Jótállási igény érvényesítésének módja?

A Felhasználó a jótállási igényét a rendelést igazoló számlával érvényesítheti. A Felhasználó írásban bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét az Üzemeltetőnek küldött postai levélben, vagy emailben.

Kérjük a levélben jelölje meg a következő adatokat:

- Vásárló neve, címe,

- termék megnevezése,

- vásárlás időpontja,

- hiba bejelentésének időpontja,

- hiba leírása,

- Vásárló által érvényesíteni kívánt igény.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, az Üzemeltető köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

- Mikor mentesül az Üzemeltető a jótállási kötelezettsége alól? 

Az Üzemeletető jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. 

Ha a termék nem javítható a Felhasználó kérheti a termék cseréjét. A jótállási időtartama a kicserélt termékre (annak kicserélt részére) újra kezdődik.

A jótállás érvényét veszíti ha a meghibásodás rendeltetésellenes használatból, szakszerűtlen kezelésből következik be.

- Nem tartoznak a jótállás körébe:

 A termékekhez tartozó elemek, akkumulátorok, egyéb tartozékok, így különösen: kábelek, tokok, pántok, adapterek.

Használati utasítás be nem tartásából eredő meghibásodás.

- Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetnek, egyébként viszont Felhasználót, mint fogyasztót a jótállásból fakadó jogok a termék- és kellékszavatosság fejezetekben leírt jogosultságoktól függetlenül megilletik. 

Igényérvényesítés esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

Eljárás szavatossági igény esetén

Ha a vállalkozás (Üzemeltető) a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, megküldi álláspontját öt munkanapon belül a fogyasztó részére, igazolható módon. Az Üzemeltető a fogyasztói igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is tájékoztatja a fogyasztót.

A jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt szükség esetén az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni. 

A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Vállalkozásnak minősül a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.

 

PANASZKEZELÉS RENDJE

Webáruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát az ügyfélszolgálatunk elérhetőségein közölheti. 

Az Üzemeltető a szóbeli panaszt (telefonon jelzett) azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az Üzemeltető a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát megküldi a Felhasználónak, legkésőbb az érdemi válaszával egyidejűleg.

Írásbeli panasz esetén az Üzemeltető annak beérkezésétől számított legkésőbb 30 napon belül köteles írásban megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Az emailen érkezett panaszt ügyfélszolgálatunk törekszik 2 napon belül írásban megválaszolni. Célunk, hogy minden panaszra az ügyfelünket kielégítő megoldást találjunk.

Szerződő Felek jelen szerződésből eredő vitáikat elsősorban békés úton, megegyezéssel kísérlik meg rendezni.

A Felhasználó a további jogérvényesítési lehetőségei: panasz benyújtása a lakóhelye szerint illetékes Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (Vevő lakóhelye szerint illetékes járási hivatal), békéltető testület eljárásának kezdeményezése, online vitarendezési plattformhoz fordulás vagy bírósági eljárás kezdeményezése, mely esetre kikötik a Debreceni Járásbíróság illetékességét.

A Vevő lakóhelye szerint illetékes járási hivatal a http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista weboldalon érhető el.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet, írásbeli panasz esetén a bejelentett panaszt és a válasz másolati példányát az Üzemeltető 5 évig megőrzi.

Békéltető testület

A fogyasztó panasz esetén a kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testülethez fordulhat, ahol a fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére van lehetőség. A békéltető testület a fogyasztói jogvita rendezése érdekében egyezség létrehozására törekszik a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. Az Üzemeltetőt a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli a Fgytv. 29. §. (11) rendelkezése alapján.

A békéltető testületek elérhetőségei megtalálhatóak a www.bekeltetes.hu oldalon, ahol a békéltető testületek eljárásáról bővebb információ olvasható.

Az Üzemeltető székhelye szerint illetékes Békéltető Testület elérhetősége:

Hajdú-Bihar megyei Békéltető Testület

Székhely: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.

Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745

E-mail: bekelteto@hbkik.hu

További Békéltető Testületek elérhetősége: https://bekeltetes.hu

EU online vitarendezési plattform (ODR)

A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló 524/2013/EU rendelet alapján az Európai Bizottság létrehozta az online vitarendezési platformot. A plattform célja a fogyasztók és kereskedők közötti jogviták független, pártatlan, gyors és hatékony bírósági eljáráson kívüli online rendezése.

 Az online vitarendezési platform a https://ec.europa.eu/odr oldalon érhető el díjmentesen az Unió valamennyi hivatalos nyelvén, így magyarul is. A fogyasztó a panaszát elektronikusan nyújthatja be a plattformon történő regisztrációt követően.

 

SZERZŐI JOGOK

Az Üzemeltető fenntartja a jogot a webshop weboldal, annak tartalma, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webáruházban megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése az Üzemeltető írásos hozzájárulása nélkül.

 

VEGYES RENDELKEZÉSEK

Az Üzemeltető kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt jogosult igénybe venni. A közreműködő magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mintha saját maga követte volna el. 

Ha a jelen ÁSZF bármely része érvénytelenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti. 

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

A webáruház üzemeltetője ezúton tájékoztatja a webáruház látogatóit (továbbiakban: érintett, felhasználó) a személyes adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a érintettek ezzel kapcsolatos jogairól.

Az üzemeltető (továbbbiakban: üzemeltető, adatkezelő) a webáruházzal kapcsolatos adatkezelés során különösen tekintettel van az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (Általános Adatvédelmi Rendelet - General Data Protection Regulation, továbbiakban: GDPR) előírásaira.

Az adatkezelő elkötelezett a érintettek személyes adatainak jogszerű és tisztességes kezelése iránt, és tiszteletben tartja a érintettek információs önrendelkezési jogát. A érintettek adatait bizalmasan kezeli, valamint minden szükséges biztonsági, technikai és szervezési intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében.

A jelen adatkezelési tájékoztató bármilyen változásáról az érintetteket a változással egyidejűleg értesíti a honlapon.

 

Adatkezelő adatai

Név: Inmate Fishing Bt.

Székhely és levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék u. 157 2/5

E-mail: info(kukac)inmatefishing.hu

Telefon: +36706460010

Adatvédelmi tisztviselő

Az adatkezelő a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére. 

 

Fogalmak

- „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

- „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

- „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

- „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

- „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

- „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;

Alapelvek

- A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);

- A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);

- A személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);

- A személyes adatoknak pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);

- A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);

- A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

Az adatkezelő felelős a fenti alapelveknek való megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

 

Regisztráció

A regisztrációra a regisztrációs űrlap kitöltésével van lehetőség név és email cím megadásával. A rendszer a regisztrációról emailben visszaigazolást küld, a felhasználó a Profil aloldalon tudja megadni a rendelések kezeléséhez szükséges további adatokat.

A regisztrált felhasználóknak nem kell minden vásárlás alkalmával megadniuk a vásárláshoz szükséges adataikat pl. számlázási cím, szállítási cím, az adatok a Profil aloldalon érhetők el, mely bármikor módosítható, törölhető. Adatmódosítás, törlés ügyfélszolgálatunkon keresztül is kérhető.

Az adatkezelés célja: webáruházban való egyszerűbb és kényelmesebb vásárlás biztosítása

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása

Kezelt személyes adatok: az érintett által megadott adatok: név, email, telefon, postacím, számlázási cím, ügyfélazonosító

Az adatkezelés időtartama: felhasználó általi visszavonásig.

 

Vásárlással kapcsolatos adatkezelés

A webáruházban való vásárlás regiszttáció nélkül is lehetséges, ebben az esetben is szükséges a felhasználónak megadnia a vásárlás és kiszállításhoz szükséges adatokat (szállítási és számlázási cím).

Az adatkezelés célja: webáruházában történő vásárlás, vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, számla kiállítása, a megrendelés teljesítése, esetleges visszáru ügyintézés, vásárlói kapcsolattartás

Az adatkezelés jogalapja: a megrendelés teljesítése, jogszabályi kötelezettség teljesítése

Kezelt személyes adatok típusa: az érintett által megadott adatok, egyedi azonosító (ID), rendelési szám

Az adatkezelés időtartama: Az adatok a megrendelés teljesítését követő 8 éven belül törlésre kerülnek.

Az adatok törlése és módosítása: A felhasználó tekintettel a számviteli megőrzési kötelezettségre, korlátozottan jogosult személyes adatai törlését és módosítását kezdeményezni.

Az adatok megismerésére, kezelésére jogosult személyek, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai (értékesítési, ügyfélszolgálati, pénzügyi, raktári) kezelhetik.

 

Számlázás és azzal összefüggő adatkezelés

Az adatkezelés célja: jogi kötelezettség teljesítése

Az adatkezelés jogalapja: adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése

Kezelt személyes adatok: számla másolata

Az adatkezelés időtartama: 8 év - Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján

 

Hírlevél, eDM tevékenység

A webáruház elektronikus levélben direkt marketing üzeneteket küldhet azoknak, akik ehhez előzetesen és kifejezetten hozzájárultak illetve korábban vásároltak a webáruházban. A hirlevél küldéshez szükséges személyes adatok kezelésének jogalapja a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a, illetve az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete 6. cikk (1) bekezdésének a) és f) pontja.

Amennyiben a felhasználó nem szeretne a későbbiekben hirlevelet kapni, úgy korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről a hirlevélben elhelyezett Leiratkozás link segítségével, vagy telefonos, elektronikus illetve postai elérhetőségeinken keresztül.

Az adatkezelés célja: érintettek tájékoztatása aktuális információkról, kedvező ajánlatokról

Érintettek köre: hirlevélre feliratkozott felhasználók és korábbi vásárlók

Kezelt adatok: Név, email, ID (egyedi azonosító), source

Adatkezelés időtartama: a felhasználó adatait visszavonásig kezeljük.

A személyes adatokhoz a következő személyek férnek hozzá: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik. 

 

Az érintettek jogai és az adatkezelés jogalapja

Az érintettnek joga van arra, hogy az adatkezelőtől kérje a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását. Tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, valamint joga van az adathordozhatósághoz, és az adatkezeléshez való hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához. Ezen jogainak érvényesítését elérhetőségeinken keresztül kezdeményezheti.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) és c) pont, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, Elker tv. 13/A. § (3) bekezdése.

Az üzemeltető a webáruház szolgáltatásainak biztosítása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek ahhoz feltétlenül szükségesek, valamint csak a szükséges mértékben és ideig. 

 

Adatfeldolgozók

Szállítás

Adatfeldolgozó neve: GLS 

Székhely: 2351 Alsónémedi, Európa u. 2.

Elérhetőség: info@gls-hungary.com

Az Adatfeldolgozó írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áruk kiszállításában.

Adatfeldolgozó feladata: termékek kiszállítása 

Kezelt személyes adatok: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.

Az érintettek köre: A házhoz szállítást kérő felhasználó.

Az adatkezelés célja: A megvásárolt termékek házhoz szállítása.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhoz szállítás lebonyolításáig tart.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a felhasználó hozzájárulása, GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, Infotv. 5. § (1)

Facebook üzleti oldal

Célja: saját vállalati profil biztosítása és hírdetési felület alkalmazása.

Cégnév: Facebook Ireland Ltd.

Elérhetősége: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland

Adatkezelési szabályzat: https://www.facebook.com/about/privacy

Google

Célja: Látogatói adatok nyomon követése, szolgáltatás nyújtásának optimalizálása.

Cégnév: Google LLC

Elérhetősége: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok

Adatkezelési szabályzata: https://policies.google.com/privacy/update?gl=HU&hl=hu

Könyvelő iroda

Adatfeldolgozó:"TAKSZ-TL" Kft.

Székely: 4030 Debrecen, Ribizli u. 25. sz.

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: könyvelési tevékenység

Kezelt adatok köre: számlázással kapcsolatos adatok: név, számlázási cím, postacím

Az érintettek köre: Webáruház vásárlói.

Az adatkezelés célja: Vásárlással kapcsolatos könyvelési feladatok ellátása a hatályos jogszabályok alapján.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: 8 év

Az adatfeldolgozás jogalapja: 2000. évi C. törvény - számviteli törvény

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött szerződés alapján ellátja a számlaviteli bizonylatok könyvelését. Az adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a Sztv. 169. § (2) bekezdése valamint az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján a számla kiállításától számított 8 évig megőrzi és biztosítja azok visszakereshetőségét.

Adatok tárolása

Az adatok tárolása az adatkezelőnél elsősorban elektronikusan úton, illetve papír alapon történik. Az elektronikus és papír alapú adatok tárolásának helye a cég mindenkori telephelye illetve a könyveléséhez szükséges iratok  (számlák, hivatalos iratok, stb.) átmeneti tárolási helye az adatkezelővel szerződéses viszonyban álló könyvelőiroda székhelye, telephelye. 

Cookie kezelés

A webáruház szolgáltatásai esetenként használhatnak úgynevezett „sütiket”. A sütik alkalmazásával a weboldal nyomon tudja követni, hogy a felhasználó milyen tevékenységet végzett az oldalon. A sütik teszik lehetővé például a kosár használatát és webhelyeink működésének személyre szabását, emellett adatokkal szolgálnak arról, hogy a webhelyek mely részét hányan látogatják, segítenek felmérni a kampányaink és a webes keresések hatékonyságát, feltérképezni a felhasználói szokásokat, aminek révén tovább növelhetjük szolgáltatásunk minőségét. A felhasználó a sütik használatáról bármikor dönthet, azokat törölheti, módosíthatja.

Vannak olyan sütik, melyek csupán az oldal böngészése idején ideiglenesen használatosak, ezek az un. munkamenet (session) sütik. A weboldal elhagyásakor a session cookie-k automatikusan törlődnek. Vannak olyan sütik, amelyek mentésre kerülnek és hozzájárulnak ahhoz hogy a látogatót egy későbbi weboldali böngészés alkalmával felismerje. Ezek célja, hogy a felhasználó a korábbi adatai a weboldal következő látogatásakor automatikusan betöltődjenek, azokat ne kelljen újra megadnia, így biztosítva a kellemesebb és egyszerűbb böngészést. A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

Kezelt adatok: Egyedi azonosítószám, dátum, időpont

Érintettek: A weboldalt látogató valamennyi érintett.

Adatkezelés célja: A felhasználó azonosítása, a látogatók nyomon követése.

Adatkezelés időtartama: Az adott látogatás befejezéséig.

Cookiek testre szabása: Az interneten számos böngésző érhető el, melyek süti szabályzata és beállítási lehetőségei eltérőek, ezért nem tudunk egységes útmutatást adni. A böngészőben van lehetőség a cookiek blokkolására vagy figyelmeztető üzenetet megjelenítésére cookie tárolása előtt. Mivel weboldalunk több oldala is használhat sütiket, a blokkolásuk azzal járhat, hogy a webhelyek egyes részein bizonyos funkciók elérhetetlenné válnak. 

Ha Safari böngészőben le szeretné tiltani vagy módosítani a sütik használatát a következőt kell tenni: 

- Nyissa meg a Beállítások panelt

- Adatvédelem lapon válassza ki a sütik blokkolására vonatkozó beállítást.

iPad, iPhone használata esetén lépjen a Beállítások képernyőre, válassza ki a Safari lehetőséget, és lépjen a sütikre vonatkozó részre. 

Egyéb böngésző használata esetén a szolgáltatótól kérhető felvilágosítás, hogyan blokkolhatóak a sütik. A következő linkeken elérhetőek a legnépszerűbb böngészők süti-beállításai:

- Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu
- Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn
- Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Kapcsolatfelvétel, panaszkezelés

Amennyiben szolgáltatásaink igénybevétele során kérdése van, elérhetőségeinken keresztül léphet velünk kapcsolatba.

Adatkezelés célja: Kapcsolatfelvétel a webáruházzal, a vásárló azonosítása, jogainak érvényesítése, a fogyasztói kérdések és igények kezelése.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adatok: Az érintett által a kommunikáció során megadott és beazonosításra alkalmas személyes adatok, elsősorban: név, email cím, telefonszám. Amennyiben a kapcsolatfelvétel fogyasztói panasznak minősül a webáruház a panaszról jegyzőkönyvet készít.

Az adatkezelés időtartama: Írásos (elektronikus vagy postai) kapcsolatfelvétel esetén az adatkezelő az üzenetet legfeljebb 5 évig őrzi meg. A panaszról készült jegyzőkönyv 5 évig kerül megőrzésre tekintettel az 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdésére.

Az adatok megismerésére és kezelésére az adatkezelő illetékes munkatársai jogosultak a jelen adatkezelési tájékoztató tiszteletben tartásával.

Jogorvoslat

A érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve adatainak törlését, az adatkezelést visszavonhatja illetve korlátozhajta. A érintett élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával.

Az GDPR 15-20. cikkei alapján a érintett jogosult az üzemeltető által kezelt személyes adatai tekintetében

a) a személyes adatokhoz való hozzáférésre;

b) kérheti a személyes adatainak helyesbítését;

c) kérheti a személyes adatai törlését;

d) kérheti a személyes adatok kezelésének korlátozását;

e) tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen;

f) kérheti a személyes adatait és azok továbbítását egy másik adatkezelőnek (adathordozhatósághoz való jog);

g) amennyiben a személyes adatok kezelésére hozzájárulása alapján kerül sor, úgy hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

Személyes adatokhoz való hozzáférés joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a GDPR által megjelölt információkhoz hozzáférést kapjon.

Helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Törléshez való jog - „az elfeledtetéshez való jog” 

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje amennyiben a jogszabályban meghatározott feltételek valamelyike fennáll.

Adatkezelés korlátozásához való jog 

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést,amennyiben a jogszabályban meghatározott feltételek valamelyike fennáll.

Adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. 

Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen– ideértve a profilalkotást is – alapulódöntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. 

Hozzájárulás visszavonásának joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Eljárási szabályok

Az érintett a fenti jogok gyakorlására vonatkozó megkeresését az üzemeltető elérhetőségeire küldheti.

Az üzemeltető indokolatlan késedelem nélkül, a megkeresés beérkezésétől számított 30 napon belül nyújt tájékoztatást az általa megtett intézkedésekről. Ha az üzemeltető késedelem nélkül nem tesz intézkedést, legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja  a érintettt az intézkedés elmaradásának okairól. Amennyiben az érintett nem ért egyet az üzemeltető válaszával vagy intézkedésével, akkor jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésére. Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az éritett kérésére az adatkezelő tájékoztatást ad a címzettekről.

Ezúton felhívjuk az érintett figyelmét, hogy lehetősége van panaszt tenni az illetékes adatvédelmi hatóságnál illetve a hatósággal és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat.

- Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz lehet fordulni.

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Postacím: 1534 Bp. Pf.: 834

Telefon: +36-1-391 1400

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Web: www.naih.hu

- Az érintettnek joga van bírósághoz fordulni az adatkezelővel szemben. Ilyen esetben a bíróság soron kívül jár el.

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

“Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.”

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a jogszabályban 34.cikk (3) meghatározott feltételek bármelyike teljesül. Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

Adatvédelmi incidens bejelentése a felügyeleti hatóságnak

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti a GDPR 55. cikke alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.